Nyfosa - inför q3

Nyfosa är ett intressant bolag som har avsikten att bli den bästa utdelaren inom fastighetsvärlden. De flesta estimat pekar på ett förvaltningsresultat om 7 kr / aktie och utdelning om 3,75 kr. Det blir då en direktavkastning på ca 6% och ett pe-tal på ca 9. Med andra ord. En vanlig stamaktie som verkar värderas som en preff eller d-aktie.


Nyfosa hade även avsikt att dela ut aktier i Torslanda Property Investment under våren men avbröt på grund av pandemin. Det här borde vi få mer info till q3.


I dagarna kom ett pressmeddelande om att Jens slutar som VD och tas över av Stina Lindh Hök. Pressmeddelandet togs emot negativt av marknaden och Nyfosa sjönk ett par kronor. En viss rädsla att Nyfosa skall gå samma öde som Ratos efter intern rekrytering av vd. Dock enligt Jens själv skall Stina ha varit en motor i Nyfosas transaktionsverksamhet vilket känns tryggt. Hon vill fortsätta på samma nivå och driva en offensiv tillväxt. Hon själv säger att det finns massor att göra.


Att Jens kommer vara rådgivare i två år gör inte saken värre. Inte heller att han kommer vara kvar i styrelsen. Tvivlar starkt att vi får en Ratos med den här mjuka överlåtelsen.


En sak är dock härlig. Att se hur Nyfosas cash flow ökar år efter år i en rask takt är minst sagt skön. Om Stina är en av anledningen till denna sköna graf är jag minst sagt trygg med den nya VDn och kan säkert invänta utdelning. Blir intressant att se hur utdelningen blir. Hoppas vi får veta lite mer den 22 oktober.


Comments

Popular posts from this blog

2020

Köpt Hus