Beijer alma

Beijer alma är ett av de bolagen som drabbats väldigt hårt av krisen. Trotts det har de expanderat med planerat förvärv av INU-gruppen. Ett bolag inom fastighetsautomation och därmed tillför ett nytt affärsområde. Lesjöfors som har stor exponering till fordonsindustrin tappade rejält men återhämtat sig bra och ser ut att komma tillbaka då de inte förlorat några nämnvärda kunder. De tillämpade korttidsarbete på många av deras produktionsanläggningar. Orderingången med 12 procent till 1 148 Mkr (1 299). Nettoomsättningen minskade med 10 procent till 1 236 Mkr (1 369) varav chassifjädrar stod för 305 Mkr (373) och industri för 931 Mkr (995).


Habia Cable är en annan del av beijer alma som tillverkar specialkabel till kunder inom telekommunikation, kärnkraft, försvar, offshore och övrig industri. Dessvärre tyngs Habia Cable av andra problem än pandemin. Det råder enligt rapporten en överkapacitet av deras specialkablar. Istället för att fokusera på skaffa flera kunder så sparkar de 70 personer i Sverige och i Kina. Ser inte så ljust ut med andra ord. Orderingången med 6 procent till 425 Mkr (452)


Beijer Tech säljer främst förnödenheter, komponenter och maskiner till nordiska industriföretag inom områdena Industriprodukter och Flödesteknik. Samma sak här. Stor effekt av pandemin från fordonsindustrin och svårigheter med kundbesök som minskar försäljning. De hade även störning med leveranser i södra europa som är lösta. Orderingången minskade med 12 procent till 491 Mkr (556). Nettoomsättningen minskade med 9 procent till 494 Mkr (543)


Deras förvärv är Metrol Springs Ltd samt PA Ventiler AB som under första halvåret bidrog förvärven med 49 Mkr i nettoomsättning. INUInvest AB är ännu inte med i bolagssfären men de omsätter cirka 110 Mkr med god lönsamhet.


Med andra ord Beijer Alma tuffar på som förr och jag tror de kommer tillbaka till deras vanliga tillväxt.

Comments

Popular posts from this blog

2020

Köpt Hus