B3, andras perspektiv

B3 är ett företag som noterades 2016. Deras omsättning per aktie har ökat i stort sett varje år. Vinst per aktie har inte riktigt hängt med. Då deras aktiekurs har gått tillbaka till introduktionskursen har deras price per sales (p/s) dykt ner till mycket låga nivåer.



På olika forum diskuteras det bland annat att deras VD är kass på PR vilket jag kan tycka borde vara någorlunda viktigt för en VD i ett konsultbolag. En på avanzas forum påpekade att vara bra på managementlösningar samtidigt vara dålig på marknadsföra sig är nästan motsägelsefullt. Värt att kolla upp i alla fall.

Bolagets dåliga lönsamhet kan förklaras av stor tillväxt och hela scenariot jämförs med Knowit, som för några år sedan som var i samma situation.

Tyvärr finns det inte några diskussioner på Nordnets Shareville. Det enda som finns där är en massa om ramavtal samt insiderköp. Positivt men inte så intressant. Företag vinner ramavtal till höger och vänster och har alltid gjort. En vanlig läsning av rapporter ger bättre bild än enstaka pm om ramavtal. Insiderköp är alltid bra. Däremot på börssnack tar man upp den dåliga marginalen igen samt att den goda tillväxten kommer till ⅔ från förvärv. Förvärven har heller inte haft tekning från kassaflödet vilket skjutit upp skulderna. En annan var att hela branschen kändes dyr efter Acando köptes ut.

B3 är inte riktigt ett förhoppningsbolag men det är helt klart hög risk. Det är väldigt litet nästan 400 miljoner i börsvärde. Nästa vecka blir en helt vanlig dykning i deras rapporter.

Saker att ta upp blir. Vilka förvärv de gjorde och när de skedde. Vad de har för plan för att få upp marginalen. Möjligt vis jämföra om det verkligen är liknande scenario som det var för knowit.

Comments

Popular posts from this blog

2020

Köpt Hus